Tort facut de mama mea si fratele meu pentru ziua lui de nastere care a fost pe 3 Februarie
in sfarsit am reusit sa pun o poza mai buna,foarte mult m-am chinuit sa o nimeresc,in asa fel incat sa se vada toata poza
Reteta o aveti aici o poza cu el taiat
Pentru blat ai nevoie de:10 oua,10 linguri zahar,10 linguri faina,1 praf de copt,1 mana de nuci taiate si prajite.
Pentru
crema ai nevoie de:2 plicuri cu budinca de vanilie sau orice altceva,10
linguri zahar,250 g margarina sau unt,800 ml lapte,150 g
nuci(facultativ),1 cutie compot de ananas,500 ml frisca pentru ornat.
Cum
procedezi pentru blat:Bati albusurile spuma,adaugi zaharul si continui
sa bati.Pui apoi galbenusurile,faina in ploaie si nuca,apoi coci blatul
intr-o forma de tort sau o tava mai adanca,unsa cu unt si tapetata cu
faina.Il tii circa 1\2 de ora ,la foc mijlociu.
Cum procedezi pentru
crema:Intr-o cratita pui budincile cu 10 linguri de zahar si le freci
cu putin lapte rece,pana se omogenizeaza.Torni restul de lapte,pui
cratita pe foc si amesteci continuu,pana ce budinca da in 2-3 clocote
si se ingroasa.O lasi la racit 5-10 minute(sa nu se raceasca de tot,sa
fie calda) si pui apoi untul sau margarina,nuca macinata si omogenizezi.
Asamblarea
tortului:Dupa ce s-a racit,blatul il tai in doua sau trei parti si il
insiropezi cu compot de ananas(daca nu-ti ajunge sau vrei sa fie mai
insiropat,faci si un sirop din apa si zahar si lamaie).Il umpli cu
crema si bucati de ananas.Il imbraci in crema si il ornezi cu
frisca,fructe si stafide sau cu orice altceva
Sfat:Pentru a iesi
culoarea galbena asa cum ne-a iesit si noua folositi oua de casa,este
un tort foarte,foarte bun si veti fi laudat de cei care il vor manca.
Tortul este facut de mama mea si fratele meu
Va doresc pofta buna